2 Ocak 2008 Çarşamba

Astım ilaçları

Bronkodilatörler – Bunlar, genellikle solunum cihazının veya sprey içindeki ilaçlardır. Nefes yollarını açan ilaç grubudur. Nefes almakta zorlandığınız zaman bunları almalısınız.
Antienflamatuarlar – Bu ilaçlarda solunarak kullanılır. Kromolin ve nedokromil en yaygın olanlarıdır. Vücudun içinde birikerek astım krizini önledikleri için, bu ilaçlar düzenli olarak alınmalıdır. Eğer bu ilaçları doğru kullanmazsanız, vücudunuzda birikmeyecek ve doğru çalışmayacaklardır.
Sistemik Bronkodilatörler – “Sistemik” terimi, bu bronkodilatörlerin soluk alma cihazını kullanmak yerine yutularak içildiği anlamını taşır. Teofilin yaygın olanlarından biridir. Bu ilaçların etkisi krizi önlemek için tüm gün veya gece boyunca sürer. Bu ilaçların çok fazla yan etkileri vardır; bu nedenle doğru dozajı bulamak sizin ve doktorunuzun biraz zamanını alabilir.
Kortikosteroidler – Bu da genellikle haplar veya spreyden oluşan farklı bir ilaç grubudur. Bunlar ciddi astım hastaları içindir ve krizlerden korurlar. Bu ilaçların çok fazla yan etkileri bulunmaktadır; bu ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun.

Hiç yorum yok: